Monday, March 31, 2008

din week-end

Week-end-ul asta am sarbatorit Ora Pamantului. Mi-ar fi placut sa pot sune ca a fost o initiativa imbratisata de multe persoane, dar precum s-a dovedit nu a avut succesul scontat.
Stau la etajul 9 intr-un bloc cu o panorama impresionanta asupra unei parti importante dintr-un cartier. Sambata seara la ora 20.00, cand ma asteptam sa fie stinse macar o mica parte din luminile blocurilor vecine, zici ca era sarbatoare afara, coloritul ferestrelo avand o paleta impresionata.
Poate ca ar fi trebuit sa fie ca acum, duminica spre luni la ore 03.00, cand sunt doar 3-4 lumimi licarind in blocurile vecine...
Am ajuns week-endul asta la concluzia ca suntem pur si simplu ignoranti, ca refuzam sa acceptam ca la un moment dat nu o sa fim atat de norocosi sa ne bucuram de curent sau de energie si de beneficiile acestea tot timpul. E bine sa ne educam, sa incercam sa facem putin cate putin....
Poate va aparea o schimbare... Cat de frumos ar fi fost, si cat de mandri ne-am fi simtit daca o parte importanta din Bucuresti ar fi stins luminile?
Nu e nici o problema, preferam sa facem scandal de venirea Summit-ului si sa ne plangem ca traim intr-o tara saraca...

No comments: